Bra stickprojekt för nybörjaren

Att börja sticka är både bra för hälsan och sinnet. Studier har visat att handarbete minskar dina stressnivåer, gör dig på bättre humör och förbättrar ditt självförtroende genom att ge dig ett nåbart mål. Stickning och handarbete i allmänhet har blivit mer och mer populärt på sistone och åldersgruppen som stickar är bredare än vad man kan tro. Därför finns det all anledning att börja sticka. Men är man ny på stickning bör man inte ge sig på att sticka en tröja direkt, utan börja med några mindre och lättare projekt.

Knitting, handcraft.Var kan man sticka?

Stickning är en syssla som man kan göra var och när man vill och har möjlighet till det. Ett perfekt tillfälle för att sticka är när man reser med kollektivtrafik. Då kan man göra sig sin egen lilla Pysselplats för stickning på bussen, tåget eller för all del tunnelbanevagnen. När man åker kollektivt har man oftast gott om tid för att plocka fram en stickning som man kan arbeta vidare med, exempelvis på väg till eller från jobbet. Eftersom stickning är repetitivt så lär man sig mönstret efter bara några rader, och kan då sticka medan det pågår andra saker runtomkring utan att man blir distraherad.

Enkla stickprojekt att börja med

Det lättaste du kan sticka är en halsduk. Då lägger du upp det antal maskor du vill ha och stickar sen räta maskor tills halsduken är så lång som du önskar. En mössa är också ett bra nybörjarprojekt, även om mössor är lite mer komplicerade. En mössa kan du sticka på många olika sätt och det finns många beskrivningar på hur du kan variera mönstret. När du senare känner dig redo att gå vidare till svårare projekt kan du ge dig på att sticka vantar, strumpor, tröjor och till och med gosedjur. På internet finns det många bra beskrivningar av diverse stickprojekt i varierande svårighetsgrad.