Sticka vackra accessoarer till bröllopet

När det vankas bröllop är det mycket att stå i – även om du bara är gäst. Många tycker att det är både viktigt och roligt att skaffa sig något extra fint att ha på sig, och det kan bli extra personligt om du är bra på att sticka.

Förbered dig väl

Om du ska göra egna accessoarer till bröllopet är det första du bör göra att skaffa dig den outfit som du vill ha på dig. Du kan hitta mycket vackra klänningar till bröllop online, och det finns modeller för alla storlekar, åldrar och personlighetstyper. Ljust och lite vintage-romantiskt, glitter och glamour, strikt sofistikerat – you name it. Ta dig tid att läsa på om material och vilken längd och storlek modellen bär – det är en stor hjälp när du ska handla klänningar till bröllop på nätet.

Tips för nybörjare

Nu när du vet vilken färg och typ av klänning kan du börja planera ditt stickprojekt. Det är väldigt populärt med stickning just nu och 2022 utnämndes till och med stickade plagg till årets julklapp – inte illa med den hårda konkurrensen från high-tech och märkesdesignvaror. Men vad ska du göra? Det beror lite grann på hur van du är vid att sticka. Om du är relativt grön kan det vara en bra idé att börja med lite mindre accessoarer, exempelvis en enkel väska eller ett hårband. Det finns massor av gratismönster på nätet som du kan välja bland.

Accessoarer för den rutinerade

Bland det vackraste och mest romantiska du kan sticka till ett bröllop är en spetssjal. Det finns många bra tidningar om stickning och handarbete där du kan få idéer och mönster, och ett stort utbud med avancerade mönster på internet. En vacker poncho i bomull kan hålla dig varm i kyrkan och på kyliga dagar. Du kommer garanterat stå ut med din unika look.