Youtube-kanaler om stickning – ett sätt att tjäna pengar

Allt fler Youtube-kanaler om stickning dyker upp i flödet och för dig som sysslar med stickning och är lite sugen på att starta en egen Youtube-kanal, kan det vara ett bra sätt att få in lite extra inkomster. Att driva en kanal på Youtube lönar sig dock bara om man aktivt ser till så att ens kanal kan generera pengar och det kan man bland annat göra med så kallad liveshopping.

Tre sätt att tjäna pengar på din kanal

Få har möjligheten att hålla på med något seriöst på fritiden som inte genererar pengar. Att driva en kanal på Youtube är ett sådant exempel och många som startar en kanal vill därför kunna få in åtminstone något på att driva kanalen. Pengarna kan även fungera som en morot, då det är svårt att få tiden, orken och lusten till att driva kanalen om det bara tar tid utan att ge något av värde tillbaka. Du som redan har startat eller funderar på att starta en kanal på Youtube som är relaterad till stickning, kan tjäna pengar på följande sätt:

  • Erbjud liveshopping.

Begreppet liveshopping är relativt nytt och syftar till att sända live på Youtube samtidigt som man visar upp diverse produkter som tittarna kan köpa. För att komma igång på ett bra sätt kan du använda dig av mavshack.live redan från första början. På mavshack.live kan du läsa mer om hur det går till att använda dig av deras tjänst för att komma igång med din liveshopping.

  • Använd dig av samarbeten.

Ett väldigt vanligt sätt att få in pengar via en Youtube-kanal är genom samarbeten. Det innebär helt enkelt att du gör reklam i din video för diverse tjänster eller produkter. Antingen kan du få betalt för att göra själva samarbetet och ge utrymme för reklamen i din kanal och/eller genom köp som tittarna kan göra genom din kanal.

  • Utnyttja annonserna.

Ett annat mycket vanligt sätt att få lite pengar in på sin kanals konto på Youtube är genom att sätta annonser i sina videor. Fördelen med det är att du får en passiv inkomst och inte behöver göra något mer efteråt. Nackdelen kan vara att intäkterna kan bli ganska små. Du har heller inte full kontroll över vilka annonser som visas, vilket kan vara negativt då du kanske inte vill associera din kanal med exempelvis alkohol eller något annat du inte vill stå bakom.