Stickning på internet

Allt fler blir intresserade av gamla handarbetstekniker just nu. Från att ha levt en slumrande tillvaro är till exempel stickning trendigt igen. Kanske beror det på den avkoppling det ger i en annars ofta stressig tillvaro. Dagens stickintresserade har även en fördel som inte farmor och farmorsmor hade! Det finns idag en uppsjö av stickningskurser för nybörjare samt beskrivningar och inspiration att ta del av direkt i datorn. Vill du till exempel veta hur du stickar med en speciell typ av maska så finns beskrivningen med all säkerhet att hitta online. Garn, stickor och andra hjälpmedel till dina kommande stickprojekt hittar du också enkelt då det finns många nätshoppar specialiserade på just detta. I den här texten presenterar vi hur du lättast kommer åt godbitarna i den uppsjö av information om stickning som finns där ute.

garnstugan.se

Börja sticka med internets hjälp

För dig som vill börja sticka är YouTube en guldgruva. Där finns otaliga nybörjarkurser där du både lär dig lägga upp och sticka din allra första maska. När du känner dig säker på detta så finns sedan många påbyggnadskurser och innan du vet ordet av är du en fullfjädrad stickare. Fördelen med att lära sig sticka med rörlig film är att du noga kan följa hela förloppet. Du kan också pausa och backa om det är något du inte uppfattar. Ett bra första projekt för en nybörjare kan vara att sticka en matta bestående av flera rätstickade rutor. Beskrivning för detta finns också på YouTube. Allt du behöver göra för att hitta dessa beskrivningar är att söka på ””stickning för nybörjare”” i sökfältet. Bloggar helt ägnade åt stickning finns det också gott om. I dessa brukar man kunna hitta både inspiration och mönster. Sök bara på ””stickbloggar”” så hittar du många och kan sedan välja och vraka.

Hitta mönster på nätet

Det är naturligtvis inte bara nybörjaren inom stickning som kan hitta matnyttig information om sitt intresse på nätet. Även den mer erfarna stickare har stor nytta av att söka online. När du kan grunderna i stickning så är kanske stickmönster det du är mest intresserad av att hitta? Om så är fallet kan du söka dig till Pinterest. När du söker på stickning där får du massor av resultat. Kombinera bara dina sökord rätt så hittar du det du söker. Vill du till exempel sticka en kofta kan sökord som ””sticka””, ””kofta”” och ””mönster”” användas och vips har du hela skärmen täckt med resultat. När du väl hittar intressanta mönster så kan du spara dem till senare i en egen mapp på samma sida. Många veckotidningar lägger också ut gratismönster på sina hemsidor, därför kan de vara väl värda att ta en titt på. Kort sagt: du kan hitta nästan vad som helst som rör stickning om du bara letar lite, till och med tips på hur du håller ordning på ditt garn.