Inspiration till mjuka klappar

Även för de som stickat i många år och är väl erfarna, kan det vara svårt att få inspiration och uppslag till vad man ska sticka. Det gäller även julklappar, vilket är ett perfekt ändamål att sticka till. Det finns i princip något att sticka till alla, och så länge man har kunskapen ska brist på inspiration inte behöva sätta käppar i hjulet. Därför kommer vi att komma in på några förslag som borde uppskattas av de flesta familjemedlemmar och vänner, troligen till och med av tonåringarna.

Stickade julklappar till barnen

Mjuka paket till mindre barn kanske automatiskt drar tankarna till klädesplagg, vilket i sig inte brukar vara uppskattat bland denna målgrupp på julafton. På sistone har det blivit populärt med virkade figurer som barnen kan leka med eller ha som gosedjur, men för den erfarna finns det givetvis även möjlighet att sticka roliga och gulliga figurer. Till de små bör man givetvis tänka på att inte ha farliga, lösa delar såsom ögon eller andra detaljer, utan att istället även använda tyg och tråd här. Figurerna fylls med någon form av vadd. Till stora som små dockor, kan vanliga kläder eller tomte- och tomtemorskläder samt luvor stickas om man vill att det ska gå i jultema. En snuttefilt till de mindre barnen med favoritfärgerna är ett populärt mönster för mästarstickaren.

Till julmiddagens värd

Istället för att ge vin eller choklad till julmiddagens värd, kan man sticka något som hör julen till. Även här kan man göra figurer, och tomtar är något som många gillar att pynta med. Därutöver kan en stickad flaskvärmare vara uppskattad, och väljer man att köpa med sig vin eller glögg blir det genast en personligare present. Varför inte göra en stickad julstrumpa, fylld med hemmagjort godis eller annat gott.

Stickade, mysiga klappar

Eftersom många tycker det är kallt på golvet under vintern, är stickade sockor, raggsockor eller inneskor ett hett tips. Ska man däremot ge bort robusta skor för utomhusbruk, är kvalitativa Rieker skor dessutom bekväma och tillgängliga i många olika modeller. Väl inne på utomhusvistelse, är en klassisk stickad halsduk absolut värd att nämna. Varma, mysiga stickade tröjor är extra omtyckta bland frusna personer, men det här förslaget får man möjligen träda försiktigt kring när det gäller tonåringar. Kanske är inte hemmastickade tröjor tillräckligt coola för många av dem. Däremot kan en varm och go filt eller inneskor att ha därhemma, passa de flesta oavsett ålder.

Egentligen är möjligheterna oändliga men fantasin kanske tryter, men förhoppningsvis har de olika förslagen ovan väckt en tanke till årets julklappar. Svårighetsgrader på ovannämnda klappar varierar, men det är i allmänhet saker som kräver en del erfarenhet och kunskap. Som tur är ger övning färdighet.