Sticka till babyn/babyshower

Osäker på vad du ska ta med för present till en babyshower? Varför inte sticka en söt liten sparkdräkt, kofta eller mössa? Skulle du däremot inte veta hur man stickar men gärna vilja lära dig kan du börja med att läsa denna nybörjarguide och se ifall det är något du skulle klara av. Börja smått med enkla mönster innan du beger dig på mer komplicerade stickningar. Skulle du däremot känna att det är för svårt eller du inte har tillräckligt med tid på dig kan du besöka Partytajm och hitta flera söta föremål du kan ta med dig när du behöver presenter.

Tips till nybörjare

Det spelar ingen roll vad du skulle vilja sticka för något, alla nybörjare rekommenderas att börja med något enkelt. Kanske lär du dig hur du lägger upp maskor och hur du stickar aviga och räta maskor. Genom att börja med detta har du redan kommit en lång väg. Du kan till exempel göra en halsduk till att börja med eftersom det mönstret är ett av de enklare. Det finns fler tips på hur du kommer igång. Vissa väljer att endast sticka på känsla och hoppa över mönstret. Du kan testa både med och utan för att se vilket som känns bäst.

Känner du någon som har erfarenhet av att sticka kan det vara bra att fråga om hjälp när du ska börja. Det är alltid lättare att lära sig från erfarna personer. Känner du ingen finns det gott om tips och råd att läsa på nätet. Bor du nära en garnbutik eller textilbutik brukar de många gånger ha flera hjälpsamma förslag på hur du ska gå till väga med ditt projekt.

Planera babyshower samtidigt som ett stickprojekt

Är du den som ska planera en babyshower är det som sagt inte säkert att du har tid att sticka själv. Ett förslag är att du skriver ner allt du behöver planera. På så sätt har du en klar bild över allting och kan se vilka saker du kan fixa i förväg. Som tur är finns det butiker där du kan hitta allt du behöver och på så sätt få lite tid över till ditt stickprojekt.

Är du dessutom nybörjare och har precis lärt dig att sticka rekommenderas det att du har ett mönster att följa. Skulle du vilja gå på känsla kan det lätt bli svårt, särskilt när du inte är så erfaren. Du kan också hitta på nya saker att sticka som kan användas till lekar på babyshowern. Eller varför inte en stickad pläd som mamman kan linda in sig i? Det finns något som kallas för en ”chunky” pläd eller tjockstickad pläd som är både stor, mjuk och perfekt att mysa ner sig i.