Marknadsför din webbutik med garn och hantverk

Om du älskar garn och vill sälja både det och dina stickade hantverk kan du starta en webbutik. Att starta en webbutik är idag relativt enkelt med färdiga lösningar. Du behöver inte ens ha några direkta tekniska kunskaper. Men marknadsföringen och att kunderna ska hitta den är något helt annat. Att webbutikens tekniska grund och att innehållet är unikt och intressant spelar en avgörande roll för att kunderna ska hitta den. För att få en webbutik som är tekniskt korrekt med ett säljande innehåll är det därför värt att ta hjälp istället för att välja en färdig lösning. Någon som kan hjälpa dig är Klingit som är expert på webbutveckling.

Investera i en bra teknisk lösning

För att öka chanserna för att din webbutik ska lyckas är det en investering att ta hjälp av Klingit. När du ska nå ut med dina stickade hantverk och garner som du vill sälja är det av största vikt att du kan utmärka dig i bruset som råder idag. Idag är konkurrensen på nätet väldigt stor oavsett vilken bransch det handlar om. Du konkurrerar med webbutiker från hela världen. Klingit kan bidra till att du ligger i framkant i din bransch.

Sökmotorsynlighet är viktigt

För att dina stickningar ska sälja och webbutiken ska gå med vinst behöver du ha besökare, helst många besökare. Det kan vara en god idé att räkna ut hur många besökare du behöver för att kunna nå ditt försäljningsmål. För att bygga upp en framgångsrik webbutik är sökmotoroptimering en grundbult. Du får en bra sökmotorsynlighet genom att webbutiken har en bra teknisk grund som är i ordning, din webbutik får länkar från andra webbplatser och att innehållet är unikt och intresseväckande. Allt detta kan Klingit hjälpa dig med.

Skapa produktvideor

Om du säljer garn kan du för att öka chanserna till att besökarna köper något av dig skapa en produktvideo. Att ha en produktvideo där du berättar om garner och till vilka stickningar de kan användas till är en väldigt bra idé. Du kan i en video även berätta om olika sticktips. Du kan genom produktvideor verkligen få besökaren att förstå varför hen ska köpa ett visst garn till en stickning eller varför hen ska köpa dina stickade tjocksockar.

Att bygga ett starkt varumärke tar tid

Det är inte helt enkelt att bygga upp ett varumärke men det går med idogt arbete. Det kräver regelbunden aktivitet och tålamod att bygga ett starkt varumärke. Tänk på att nöjda kunder är en av de viktigaste sakerna för varumärket. Kundlojalitet är guld värt. Nöjda kunder pratar ofta varmt om köpet de gjort, vilket är en av det bästa marknadsföringsmetoderna som finns. När du lägger ner ett bra jobb kommer det med stor sannolikhet att löna sig.